hitélet

2020.03.01. 16:00

Pálos Baráti Kör: életükkel mutatnak példát

A Pálos Baráti Kör találkozóin új előadássorozat indult „Segítő kéz a családoknak” címmel, amely egyúttal az alakuló Pécsi Pálos Lelki Központ első hivatalos programsorozataként tartanak számon.

Pécs, 2017. szeptember 12. Csóka János, a rend tartományfõnöke megáldja a pécsi pálos plébániatemplom felújított lépcsõjét az átadási ünnepségen 2017. szeptember 12-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Az első négy előadást dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta tartotta. Ez az első négy alkalom a családra, mint rendszerre tekintett, amely számos változásnak, veszélynek van kitéve nap mint nap. Az előadó az egyes tagoknak kívánt mentálhigiénés segítséget nyújtani, hogy ezáltal az egész család erősebbé váljon.

A szakember ezeken az alkalmakon többek között beszélt a családban eltöltött minőségi idő, a megbocsátás és elfogadás fontosságáról, vázolta a családon belüli szerepeket és szabályokat, ezen kívül a mindennapokhoz elengedhetetlen önbizalom és motiváció szerepéről is tartott előadást.

A Magyar Pálos Rend tájékoztatása szerint a tavaly szeptemberben indult programsorozat folytatásaként, a második négy találkozás során más-más előadók mutatkoznak be, akik példamutató családi életet élő katolikus emberek, emellett pedig fontos egyházi szolgálatot végeznek. Nemcsak arról beszélnek majd, hogy ez a kettő összeegyeztethető egymással, hanem azt is elmondják: így működik igazán.

A Pálos Baráti Kör idei alkalmai segítséget szeretnének nyújtani a családoknak kapcsolataik megerősítésében. A sorozat keretében a következő előadásra – amelyet Nagy Péter tart „Családórák az egyházi iskolákban” címmel – március 6-án, pénteken, a 18 órakor kezdődő szentmisét követően kerül sor a Pálos templomban. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!