Koronavírus Baranyában

2020.04.20. 10:03

Busójárás, most egy kicsit másképp

Ugyan a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum a járvány miatt határozatlan ideig nem látogatható, az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy a kultúrához való hozzáférés lehetőségét a kényszerű szünet idején is biztosítsák – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mohács, 2018. február 8. Egy busó a mohácsi busójárás elsõ napján, 2018. február 8-án. Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás idei rendezvényein 49 busócsoport 1350 busója és egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt rendezvényekre legalább 80-100 ezer látogatót várnak. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Ennek érdekében a Múzeum Facebook-oldalán igyekeznek minél több digitális tartalmat megosztani felbecsülhetetlen értékű néprajzi- és helytörténeti gyűjteményükből – olvasható a cikkben.

Ennek egyik első lépéseként a kisfarsang napján megnyílt, „Busójárás másképp – Farsangi népszokásunk művészeti alkotásokban” című időszaki kiállítást tették virtuálisan elérhetővé. Mohács egyedülálló farsangi népszokása, a busójárás a városban élő vagy az ahhoz kötődő művészek közül szinte mindenkit megérintett, és megihletett. A tárlat mohácsi, illetve Mohácsról elszármazott képző-, és iparművészek e témában, különböző művészeti stílusban, és technikával készült alkotásait mutatja be.

A tárlatot az alábbi linken lehet megtekinteni és online módon körbejárni: https://poly.google.com/view/4E9YPU_roVj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!