Koronavírus Baranyában

2020.04.13. 15:21

Most még a horgászok is várakoznak a vizsgákra

A pár hónappal ezelőtt a Komlói Bányász Horgász Egyesület és a Gagarin iskola együttműködésével indult horgászszakkör tagjai is a számítógép mögé kényszerültek a tópart helyett a járvány miatt.

W. K.

Az országos program keretén belül – amelynek során a szükséges szakmai anyagokat és eszközöket a Magyar Országos Horgász Szövetség, a helyet pedig az iskola fenntartója biztosítja – novemberben indult a komlói szakkör, csaknem húsz taggal. Azóta néhány tantermi foglalkozásra és a sikondai tó mellett gyakorlati képzésre is sor került. Az eredeti ütemezés szerint tavasszal a jelentkezők már horgászvizsgát tehettek volna, de a kijárási korlátozások keresztülhúzták a szervezők elképzeléseit, így a diákok otthon tanulmányozhatják a MOHOSZ által biztosított munkafüzetet.

A szakkör célja, hogy a résztvevő gyerekek megismerjék természetes vizeink élővilágát és elsajátítsák a sporthorgászat alapjait, a víz–hal–környezet témakörében minél több hasznos tudást szerezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!