Koronavírus Baranyában

2020.04.10. 17:32

Újabb éles kritikát fogalmazott meg a polgármester ellen a Fidesz-frakció vezetője

Közösségi oldalán fogalmazott meg újabb kritikát a városvezetéssel szemben Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

Fotó: Yasuhiro Kobayashi

Pécs polgármestere tendenciózusan a kormányra mutogat, mert egyedül nem mer, vagy képtelen dönteni, pedig erre minden jogosítványa megvan – kezdi a posztot a képviselő.

Mint írja, „nem a kormány tűnik „lomhának és „félénknek”, ahogy azt Péterffy mai nyilatkozatában írta, hanem éppen a pécsi polgármester az. Kapkodás, más városok polgármestereinek másolása, illetve tétova döntések tucatjai jellemzik Péterffy Attilát, aki egyben viszont verhetetlen: kiválóan tud szelfizni és facebookozni.

Hetekkel ezelőtti hangzatos kijelentése ellenére, miszerint „a vásárcsarnokot a végsőkig nyitva hagyja” hirtelen úgy megváltozott, hogy az árusokkal sem egyeztetve mégis bezárta azt. Pedig a nagy jóindulattal is csak nyögvenyelősen haladó PAPI mellett lett volna lehetőség a biztonságos árusításra a továbbiakban is, ahogy azt kirábban mi javasoltuk neki. Ezzel az árusok sem szenvedtek volna végzetes károkat.

Ami a mai polgármesteri bejelentés érdemi részét illeti, az jórészt megint egy kommunikációs trükk csupán: a Facebookra jó, de komolyan nem lehet venni!

A közterületek és közparkok lezárása ugyanis egyáltalán nem függ a kormánytól. Ha Péterffy Attila úgy akarta volna, akkor már rég lezárhatta volna őket, ahogy ezt néhány forgalmasabb játszótér esetében meg is tette a Biokom. Lehet, hogy itt is csak a bátorság hiányzott, mint azt már sokszor láttuk.

A két bevásárlóközpont „lezárása” pedig valójában mindössze a szombati napot érinti, hiszen nagypénteken és húsvét mindkét napján az itteni üzletek amúgy is zárva tartanak.

Sajnálatos, hogy Pécs első embere a hatékony, gyors, szakszerű válságkezelése helyett félmegoldásokat „vesz át” más városoktól, és úgy tesz, mintha komoly vezető lenne. Sajnos nem!

Minden pécsi érdekében őszintén remélem, hogy képes lesz felnőni a feladathoz rövid időn belül Péterffy Attila. Ha nem, akkor óriási bajba kerül Pécs és minden pécsi polgár is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!