pécs

2020.05.08. 11:30

A felvonulás helyett a neten fesztiváloznak és buliznak majd a homoszexuálisok

A Pécsre tervezett, sokakat megbotránkoztató homoszexuális felvonulást ugyan elhalasztották a szervezők, ám az online térben összegyűlnek egy háromnapos fesztiválra.

P. P. (forrás: Pécsi Újság.hu)

Több mint tízezren csatlakoztak aláírásukkal a peticiok.com oldalon indított akcióhoz, amelyet annak érdekében indítottak pécsi civilek, hogy ne provokálják a város polgárait a homoszexuálisok felvonulásával. A kezdeményezők szerint Pécsett békében élnek egymás mellett a kisebbségek, a rendezvény pedig az azonos neműek iránt vonzódó emberek túlnyomó többségét is bántja – írja a Pécsi Újság.hu.

Márciusban aztán Kővári János önkormányzati képviselő, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke bejelentette: közmeghallgatást kezdeményeznek az ügyben, amelyhez megkezdték az aláírások gyűjtését. A politikus tiltakozását fejezte ki a rendezvény ellen.

A sokáig mélyen hallgató pécsi balliberális városvezetésnek is lépnie kellett, és megígérték, hogy közvélemény-kutatást rendelnek egy cégtől – ám azóta erről semmi hír.

A koronavírus-járvány miatt a homoszexuálisok rendezvényét szervező – Brüsszelben is irodát működtető – Diverse Youth Network bejelentette, elhalasztják a május 16-i pécsi homoszexuális felvonulást. E helyett a hónap közepén egy internetes „fesztivált” tartanak, amelynek során a liberális kánon kedvenc témái kerülnek terítékre. Két kivételt említhetünk, Trianont és a vallást, de ha valaki elolvassa a programajánlót, látható, hogy a békediktátum esetében szinte kizárólag a cigányság sorsára koncentrálnak, míg utóbbi témát a „kirekesztett” homoszexuálisok szemüvegén át vizsgálják majd.

A virtuális rendezvény első napján kerekasztal-beszélgetést tartanak az úgynevezett transz jogokról, ahol az ajánló alapján igyekeznek majd összemosni Magyarországot Kenyával és Ugandával. Ha valaki azon izgul, hogy mi lesz a feminizmus sorsa a koronavírus-járványt követően, már nem kell sokáig kétségek között vergődnie, május 15-én ugyanis ez a téma is szerepel a kínálatban. Az elhalasztott felvonulás napján online demonstrációval és bulival zárják a rendezvénysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!