virágos magyarország

2020.05.13. 15:52

A legszebb balkonokat és kerteket keresik

A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a pandémiás körülményekhez igazodva átalakul.

Zs. K.

A verseny 27 éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így idén, a helyzethez alkalmazkodva is megrendezik a Virágos Magyarországot, csak egy különleges formában. 2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el a szervezők, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa. A Magyar Turisztikai Ügynökség május 15-e és július 1-e között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

Pályázni május 15-től lehet összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval, és egy legfeljebb 400 karakteres leírással, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”). A fotókat július 1-ig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu).

Az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, és tematikus díjakat is kiosztanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!