sikerült elérni

2020.05.29. 11:30

Eltűnik a gumihegy Pécs határából, a MÁV sem adja bérbe a területet

Megnyugtató megoldás születik a megyeszékhely Ércbányász utcájában csúfkodó gumilerakat ügyében.

Bóka Máté

Bár a kampányban többször is ígéretet tett arra Ágoston Andrea balliberális önkormányzati képviselő, hogy megoldja az Ércbányász utcai gumiheggyel kapcsolatos problémát, de a közelmúltban lapunknak is bevallotta a városvezető koalíció tagja, hogy tehetetlen – igaz, akkor még azt is mondta, hogy azért nem adja fel, még a hatósághoz fog fordulni.

A nemzeti oldal képviselője, Barkóczi Csaba azonban valóban lépett is az ügyben, és elérte, hogy hamarosan megszabaduljanak a területen lévő gumiktól az ott lakók. A fideszes képviselő a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Musch Zoltán patacsi városvédővel közösen indított és a múlt héten négy nap alatt lezajlott aláírásgyűjtésnek köszönhetően közel háromszázan támogatták azt a kezdeményezést, hogy az utcában lévő gumihegy megszűnjön a MÁV-tól bérelt területen.

Barkóczi Csaba közölte azt is, hogy a vasúttársaság pécsi ingatlan-értékesítési vezetőjével is találkoztak a helyszínen, akivel megbeszélést is folytattak, így kiderült, hogy a MÁV sem szeretné tovább fenntartani a bérleti szerződést.

Lapunkkal a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága is azt közölte, hogy az ingatlanra vonatkozóan a pécsi területi igazgatósának volt érvényes szerződése a gumiszerelő műhelyt is üzemeltető céggel, amely használt abroncsokat tárolt ideiglenes jelleggel a területen. A szerződéssel kapcsolatban a MÁV részéről soha nem merült fel probléma, a bérleti díjak fizetése késedelem nélkül megtörtént, de a lakossági panaszok után felmondják a szerződést, amibe a bérlő is beleegyezett.

Barkóczi azt is elmondta, hogy az akcióval megspóroltak egy utat a hatósági osztály élére frissen kinevezett vezetőtől is. A politikus üzent még a balliberális Péterffy Attila polgármesternek is – feltette a kérdést: „gondolhatják, hogy mikor is lett volna mindebből bármilyen intézkedés, ha a polgármester úr ‚szakembereinek’ gyorsaságán múlik?”

A nemzeti oldal politikusa kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzat vásárolja meg a területet a MÁV-tól, hogy senki ne tudjon gumiabroncsokat vagy más veszélyes anyagot tárolni az utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!