lagzi

2020.05.08. 17:50

Pécsen eddig közel ötven pár kért halasztást

„Az új rendelkezések értelmében május 4-től ismét tartható polgári szertartás szabadtéri esküvőhelyszíneinken a Zsolnay Kulturális Negyedben, az Északi Várfal-sétányon és az Ókeresztény mauzóleum felszíni romjainál 50 főig, a Boldogság Házában pedig 30 főig, de a másfél méteres védőtávolságot be kell tartani” – olvasható a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. oldalán.

Bóka Máté

A városháza ezzel együtt arról is tájékoztatott, hogy a veszélyhelyzet bejelentése óta új párok is be tudták jelenteni a házasságkötési szándékukat, így ők is meg tudták tartani a polgári szertartást, és nem csak azok, akik korábban – vagyis a járványhelyzet előtt – már bejelentkeztek. Lapunkkal azt is közölték, hogy március 11-e óta 94 házasságot kötöttek meg, de 46-ot későbbi időpontra halasztottak, erről minden esetben az érintett párok döntöttek.

Lapunk olvasóitól viszont olyan panaszok érkeztek hozzánk, hogy szerintük a korábban – azaz tavaly, amikor még bejelentkeztek – olcsóbbak voltak a terembérleti díjak a Boldogság Házában, ­legalábbis ők így értesültek. A Zsolnay Kulturális Negyed viszont ezzel szemben arról nyilatkozott lapunknak, hogy az utolsó árkorrekció még 2018-ban volt, azóta nem változtak az árak, így az alapdíj továbbra is nettó 27 500 forint, ami tartalmazza a terembérlet díját, a hangosítást és a szakszerű lebonyolítást.

Zsolnay Negyed azonban azt is hozzátette, hogy a járvány beindulásával mindent megtettek azért, hogy megtartsák ügyfeleiket, ezért különböző kedvezményeket találtak ki, például úgy, hogy az alapdíjat két részre osztották: így aki nem kér zenei szolgáltatást, annak csak terembérletet kell fizetnie, az összeg nettó 20 ezer forintra csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!