ajjaj!

2020.05.14. 07:50

Sivatagi homokkal érkezett az eső Pécsre, mutatjuk milyen lesz az autód!

Több ezer kilométert tett meg, mire földet ért a szaharai por Baranyában. Az esővel vegyülő sár semmi komolyabb problémát nem okozott, csupán a tiszta autókat „pöttyözte” össze. Mondjuk már ez is épp elég bosszantó tud lenni. És még nincs vége!

N.K.

Ne mosd le! Jön még!

Ilyen „gyönyörű” lett és lesz az autó egy pár csepp eső után

Az első és legfontosabb teendő, hogy most ne rohanj lemosni az autót, mert ma is kaphatunk a saras áldásból! Lehet, hogy csak pár csepp eső esik majd, de az bizony „megszínezi” a sötét autókat és a makulátlan tiszta ablakokat.

És hogy ez hogyan alakulhat ki? Mutatjuk!

Ezen a felvételen jól látszik, hogy a poros-homokos légtömeget

Afrikából, a Szaharából szippantotta fel a ciklon,

ami elérte Magyarországot és napokig hazánk területe felett lebeg majd. Ez a magasabb légrétegekben keringő por pedig akkor ér földet, ha esik az eső. A legjobb tehát, ha hétvégéig nem fektetünk túl nagy energiát a kissé foltos ablakok tisztításába. Ezt a térképet pedig ITT sokáig is tanulmányozhatjuk.

Naplemente is más lehet a por miatt

Ezeken a napokon, amikor Afrikából kapunk egy kevés ízelítőt, a naplemente is más lehet. Ilyenben legutóbb – nem is olyan régen – március végén gyönyörködhettünk. Persze ehhez kell a felhőmentes égbolt is, hogy lássuk, ahogyan vörösre festi az eget a lenyugvó nap, aminek bizony még ilyenkor is van ereje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!