fejlesztés

2020.06.30. 17:08

800 millió forintból bővítették a mohácsi ipari parkot

Ünnepélyes keretek közt adták át a mohácsi ipari park új, 40 hektáros területét. A beruházásnak köszönhetően a közművesített ipari park a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára nyújt lehetőséget. A bővülő ipari parkba települő beruházások több száz mohácsi és környékbeli embernek adhatnak munkát a jövőben – hangsúlyozta Őri László, a Baranya megyei önkormányzat elnöke Mohácson.

A megyei közgyűlés fideszes elnöke köszöntőjében felidézte, hogy Baranyában az elmúlt években közel 8 milliárd forintból 22 helyszínen támogattak ipari területek kialakítását, bővítését a megye gazdaságának megerősítése és új munkahelyek megteremtése érdekében.

Őri László hozzátette, hogy Mohács a megyei fejlesztési program nyertese, hiszen 7,3 milliárd forintból 30 projekt valósulhatott meg a városban. Mindez köszönhető annak, hogy a mohácsiak olyan összetartó erős közösséget alkotnak, ahol mindig tudatosan tervezték a jövőt és ahol mindig voltak támogatható rövid-, közép- és hosszú távú fejlesztési elképzelések. Mohácson a siker receptje abban áll, hogy nem csak a város lakói alkotnak erős közösséget, de a városért is egy összetartó csapat küzdött. Ennek a csapatnak a kapitánya volt évtizedeken át Szekó József polgármester, aki Hargitai János országgyűlési képviselővel és mások mellett Pávkovics Gábor alpolgármesterrel együtt küzdött azért, hogy a mohácsiak fejlesztési igényei megvalósuljanak.

Hargitai János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte, Bóly és Mohács városa mindig olyan városok voltak, ahol sosem volt hiány megvalósításra váró kész tervekben. Mindez azért is fontos, mert úgy látja, hogy a pandémia okozta gazdasági visszaesés egyben számos új lehetőséget is nyitott.

Az országgyűlési képviselő utalt arra, hogy a kormány által elindított Gazdaságvédelmi Akcióterv nyújtotta támogatáson túl várhatóan egy újabb 750 milliárd forintos uniós támogatási keret nyílik meg a hazai gazdaság fejlesztése érdekében. Ahhoz, hogy Mohács a következő évek nyertese lehessen kész tervekre, gyorsan indítható beruházásokra van szükség. Ezért fontos, hogy azt a lendületet és dinamikát, amelyet az elmúlt hónapokban elvesztett a város, minél hamarabb visszaszerezze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!