Baranya

2020.06.10. 15:20

A védőnők munkájára hívják fel a figyelmet

A Magyar Védőnők Egyesülete és a Sudo­crem 2020-ban újra életre hívta kampányát, melynek célja felhívni a figyelmet a védőnők munkájára és az általuk végezett feladatok fontosságára. A védőnők a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére.

T. V.

LM_6082.jpg

Fotó: Lénárt Márton

Így az Év Védőnője kampányban az ő áldozatos munkájuk fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A díj odaítélésével évről évre azokat a szakembereket szeretnék elismerni, akik munkáját a családok, iskolák, kollégák, munkáltatók és a szakfelügyelet egyaránt elismeri.

A kampányban már korábban jelölhették védőnőjüket a családok, társszakmák képviselői, kollégák, munkáltatók, akik saját tapasztalatukat megosztva mutatják be a szakemberek mindennapi tevékenységét. A jelöltek között számos baranyai védőnőt találhatunk, akiknek egy szavazattal most meghálálhatjuk mindennapi törődésüket. Rájuk egészen június 15-ig 24 óránként egy darab voksot lehet leadni, a Sudocrem Magyarország Facebook-oldalán közzétett linken. A jelölt személyek közül a szavazási időszakban legtöbb szavazatot gyűjtő védőnőt és a jelölő játékost posztban, illetve személyes üzenetben értesítik majd. Az eredményhirdetés június 15-én délután lesz.

A Védőnői Szolgálat 1915. június 13-án született meg, így a védőnők több mint 100 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!