Zengővárkony

2020.06.01. 13:30

Meglepetés készült a nyitás napjára

Az idén 20 éves Míves Tojás Múzeum május 30-tól, vagyis szombattól újra látogatható az alapvető higiéniás és távolságtartási előírások betartása mellett.

M.R.

Fotó: Sóki Tamás

A múzeum dolgozói a jubileumra készülve már tavaly novemberben átrendezték a kiállítás anyagát, sok programot terveztek a születésnapjukra és a nagyhétre, de ezeket a járványügyi helyzet miatt nem tarthatták meg.

Azért a kényszerpihenő alatt sem állt meg az élet, kifestették a látogatóteret, a vitrinekbe környezetbarát égők kerültek, és a múzeumban található installációt is restaurálták. Mostanra végeztek az utolsó simításokkal is, így pünkösd előtti szombattól ismét várják a látogatókat. A nyitásra meglepetéssel is készültek, a múzeumban megtekinthető Berszánné Román Erzsébet egyedülálló alkotása, amely Krisztus keresztútjának stációit mutatja be tojásokon. Korábban egy gyermek képzőművészeti pályázatot is hirdettek, a több mint száz beérkezett pályaműből gyereknapon, vagyis május 31-én kiállítás nyílik a pécsváradi Fülep Lajos Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!