kultúra

2020.06.03. 14:36

Óvatosan újra előre a filharmonikus jelszó

Bár koncertezni egyelőre nem lehet, a zenekar muzsikusai nem pihennek, sőt, egyre intenzívebb munka folyik. Alkalmazkodva a művészeti műhelyek munkafelvételének ritmusát szabályozó rendelethez, Horváth Zsolt igazgató több fázisra bontva szervezte meg a zenekar Kodály Központba történő visszatérését. Jelenleg még az egyéni munkavégzés időszaka tart: a kijelölt művek gyakorlása, online konzultációk a szólamvezetőkkel, a vezető karmesterekkel, szóval zajlik az új évad előkészítése.

Mészáros B. Endre

A Pannon Filharmonikusok a zene erejével szerepet vállal a társadalom mentális „segítésében”, ezért a központilag biztonságosabbá tett Térzene programban aktívan jelen lesz. Ezek a meglepetés minikoncertek az élő zene élményét adják anélkül, hogy ki kelljen mozdulnunk otthonról. Ismert és most alakuló kamaraformációkat kell itt elképzelni, melyek könnyed komolyzenét játszanak a város legkülönbözőbb pontjain, húsz perces minihangversenyek keretében. A most zajló munka miatt szokás szerint nyáron veszik majd ki a muzsikusok a szabadságukat, úgy, hogy augusztus 16-án és augusztus 20-án már két szabadtéri meglepetéskoncerttel köszönthessék a közönséget.

A 2020/2021-es évadot a vírusjárvány okozta helyzet miatt át kellett szervezni, de a pécsieket a megszokott bérletekkel és továbbra is magas színvonalú zenei élményekkel várják a Kodály Központban. Az elmaradt koncertek pótlásáról, a jegypénztár nyitásáról, az új évad műsoráról, fellépőiről, valamint a gyermek-, és a bérleten kívüli egyéb zenei programokról a zenekar a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!