Kozármisleny

2020.06.10. 16:01

Valótlant állított a polgármester a lapunknak adott válaszában

Még áprilisban vásárolt maszkokat a város polgármestere, Bíró Károly, akinek az állítása szerint azokat „több forrásból és több ütemben szerezték be a szállítási időpontok országosan ismert bizonytalansága miatt”.

B. M.

20200505 nyugdíjasok az utcán zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A polgármester a főtevékenysége szerint „elek­tronikus, híradás-technikai berendezés, és alkatrészei nagykereskedelemmel” foglalkozó helyi vállalkozástól is vett maszkokat, amely Bíró Károly korábbi közlése szerint „azonnali szállítást vállalt, amit példásan teljesített is”.

A politikust még a beszerzések után kerestük meg a témában, s akkor állította: „Az Állami Számvevőszéknek is ez a helyi vállalkozás szállított, így ennél nagyobb referenciára a jelen körülmények között nem volt szükségünk. Ha ezzel kapcsolatosan további kérdései vannak, kérem forduljon bizalommal az Állami Számvevőszékhez. Tudomásom szerint mi kedvezőbb feltételekkel tudtunk vásárolni, mint az ÁSZ”.

Ezt követően meg is kerestük a Számvevőszéket, hogy mégis mekkora összegben és milyen védőmaszkokat rendeltek meg a kozármislenyi LED-falakkal foglalkozó cégtől. A Számvevőszék lapunkhoz eljuttatott válaszában azonban azonnal cáfolta a városvezetőt és közölte: „az érintett céggel az Állami Számvevőszék gyógyászati termékek és fertőtlenítő szerek vonatkozásában nem kötött megállapodást, a cégtől az ÁSZ nem szerzett be száj­maszkokat. Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere valótlanságot állított a Dunántúli Napló megkeresésére adott válaszában”.

Kerestük ezt követően a beszerzést lebonyolító vállalkozást is a hivatalos cégjegyzékben megtalálható elérhetőségén, de nem válaszolt az ügyvezető. Tőle is azt szerettük volna megtudni, hogy milyen maszkokat vásárolt tőle az ÁSZ, ahogy azt a polgármester is állítja. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi az oka annak, hogy amíg Bíró Károly Facebook oldalán április 9-én jelentette be, hogy megrendelte a szóban forgó kft.-től a maszkokat, addig a cégjegyzékben elérhető nyilvános adatok szerint viszont a vállalkozás tevékenységi körei közé a gyógyászati termék kiskereskedelme csak április 10-től került be, attól az időponttól volt hatályos.

A kozármislenyi vállalkozás lapzártáig nem reagált megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!