nosztalgikus hangulat

2020.07.19. 14:00

A tizedik születésnapját ünneplő Retrovárium mára igazi közösségi térré fejlődött

Sokan tértek be a kellemes szombat délutánon a Retro könyvvásárra – vagy más néven a Retrováriumba -, a Király utcában. Ottjártunkkor is tucatnyi gyermek, fiatal felnőtt és idősebb vásárló nézelődött a több ezer könyv között.

M.R.

Egyesek konkrét céllal érkeztek, mások csak találomra kivettek egy kötetet, hogy beleolvassanak a kényelmes fotelok egyikében, miközben a háttérben az andalító, retro zene szólt. Egy középkorú férfi egy novelláskötetben mélyedt el. Miután elolvasta az egyik művet, csak annyit mondott, hogy ez mindenképpen meg szeretné venni, mert az egyik rövid elbeszélést megkönnyezte. Van, aki így talál rá arra a könyvre, amiről érkezésekor még nem is tudta, hogy kereste.

Az biztos, hogy üres kézzel nehéz távozni olyan nagy a választék. A Retro könyvvásárban ugyanis a gyermekkönyvektől kezdve, a szépirodalmon át a szakkönyvekig minden megtalálható. Sőt, még a reneszánszukat élő bakelitlemezek sem hiányozhatnak a kínálatból. És minden csak száz forint, nem számít, hogy az Albatrosz könyvek egyik példánya vagy egy társadalomtudományi tanulmány érdekel. A vásárlással ráadásul jó ügyet támogathatunk, hiszen a befolyó összegből a Csorba Győző Könyvtár gazdagodik új kötetekkel.

Idén ünnepli tizedik születésnapját a vásár, amely az évek alatt a nosztalgikus hangulatnak és a színes programkínálatnak köszönhetően igazi közösségi térré fejlődött. Minden szombaton várják a könyvkedvelőket, igaz, augusztusban egy kis szünetet tartanak, de aztán a tervek szerint szeptembertől ismét a megszokott rend szerint tartanak nyitva október végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!