lakossági fórum

2020.07.27. 16:59

Az élhetőbb Kovácstelepért lobbiznak a helyiek

2020 májusában, lakossági megkeresést követően Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő és Musch Zoltán patacsi városvédő indított aláírásgyűjtést a kovácstelepi Ércbányász utcában lévő gumihalom eltávolításának érdekében.

A széles körű lakossági összefogás eredményeként a Magyar Államvasút felmondta a bérleti szerződést a gumikat a területen tároló céggel, aminek eredményeként június végére az utca eleje felszabadult az évtizedek óta halmozódó abroncslerakat alól. Ezzel párhuzamosan a képviselő kezdeményezte az önkormányzatnál a vasút túloldalán lévő illegális szemétlerakó felszámolását is.

Nemrég lakossági fórumot tartottak az utcában, ahol a részt vevő családok képviselővel abban egyeztek meg, hogy közösen 3 + 1 pontos akciótervet készítenek az élhetőbb és biztonságosabb Kovácstelep megteremtéséért. A javaslatok a következők:

  • Az önkormányzat vásárolja meg a gumihalmok alól megszabadított MÁV-terület azon részét, amelyet a MÁV eladásra kínál, ahol lehetőség szerint alakítson ki parkolót, amely segítene enyhíteni az Ércbányász utca környékén gondot jelentő parkolási helyzetet.
  • Az önkormányzat hatósági eszközökkel és a közterület-felügyelet bevetésével vessen véget a Kovácstelep déli határában lévő illegális hulladéklerakásának, a már felhalmozott szemetet pedig szállíttassa el.
  • Az önkormányzat kössön egyezséget a Magyar Államvasúttal egy zajvédőfal felépítéséről, amely a Páfrány utcától az Ércbányász utca végéig tompítaná a vasúti forgalom jelentette zajterhelést Kovácstelepen.
  • Az önkormányzat végeztesse el meghatározott időközönként a Kovácstelep nyugati részén lévő patak medrének kotrását, mivel áradás esetén a rendszeresen felhalmozódó hordalék miatt félő, hogy a víz kiönt és ez a környező házakat veszélyeztetheti.
  • A fentebbiekben megfogalmazott kéréseket Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének is eljuttatják, s ha szükséges, akkor a javaslatokat újabb aláírásgyűjtéssel erősítik meg, mivel fontos, valódi megoldást igénylő problémákról van szó.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!