lesz min idegeskedni

2020.07.01. 11:30

Dugókra készülhetnek az autósok Pécsett

Az idei nyáron is több útfelbontásra kerül sor a városban.

Zs. J.

Július elsejétől a Kertvárosban az 57-es és az 58-as főutak csomópontjában burkolatfelújítási munkálatok kezdődnek, amivel augusztus végéig szeretnének végezni a szakemberek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, hogy a meglévő burkolatot helyenként több rétegben lemarják, majd visszaaszfaltozzák, a burkolatban eső közműfedlapokat és víznyelőket cserélik, valamint új burkolati jeleket festenek fel. A munkálatokat igyekeznek a reggeli és a délutáni csúcsidőszakon kívül végezni, de a csomópont forgalmi terhelése miatt időszakosan jelentős torlódásra kell számítani. A munkaterület környezetében táblák és forgalomirányítók segítik a közlekedést.

A következő két hétben máshol is lesznek teljes vagy részleges forgalomkorlátozással járó közüzemi munkálatok. A Tettye Forrásház Zrt. szennyvízcsatorna-felújítást végez a Diósi úton és a Bajcsy Zsilinszky utcában.

A Pétáv Kft. gerincvezeték rekonstrukcióba kezd a Kodály Zoltán úton, amivel július közepéig szeretnének végezni, míg a Zsolnay-gyár és a Diósi út csomópont közötti szakaszon új távfűtési gerincvezeték-építést végeznek. A munkálatok itt szeptemberig tartanak és hogy az E.ON se maradjon ki a sorból, ők a Szent István téren és a Papnevelde utcában kisnyomású főelzárócserébe kezd júliusban.

Szeptemberig a Nagy Imre úton, a Rákóczi úton, a Megyeri úton, a Füzes dűlőben és a Nyugati Ipari úton is útfelbontások zajlanak, s az új Centrum parkoló kialakítása is megnehezíti majd az autósok életét. Nem lesz tehát könnyű közlekedni nyáron a városban, de a szolgáltatók kérik, hogy legyenek türelmesek a közlekedők, a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!