Keresd a Dinnyést!

2020.07.14. 18:45

Egy napra kinyitják a dinnyeföldeket

Néhány napja lapunkban is megjelent, hogy egy-két gazdánál végre kapható már a mézédes ormánsági görögdinnye, de az igazi kirakodóárusokra még a legtöbb helyen várni kell.

T. V.

Csány, 2017. július 17. Munkások dinnyét pakolnak Csány közelében 2017. július 17-én. A magyarországi görögdinnye termés az elõrejelzések szerint az idén mintegy 200 ezer tonna lesz, sárgadinnyébõl 18 ezer tonna várható. A magyar fogyasztás évente és fejenként 13-15 kilogramm, exportra 80 ezer tonna jut, fõként a német, a lengyel, a cseh piacra, és a balti országokba. MTI Fotó: Komka Péter

A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete által szervezett eseményen szerte az országban várják a látogatókat a magyar görög- és sárgadinnye-termelők. Az érdeklődők láthatják, honnan kerülnek a zamatos termések a pultokra, különböző ismeretterjesztő és kulturális programok is lesznek, és persze a sok finom magyar dinnyét meg is lehet kóstolni.

Az eseményre várják a családokat és mindenkit, aki érdeklődik a hazai termesztésű gyümölcs iránt.

Az előzetes adatok alapján a baranyai termelők is részt vesznek a programban, a gazdák elérhetőségét és a pontos helyszíneket hamarosan közzéteszik majd a Facebookon, a Keresd a Dinnyést! esemény oldalán. A látogatók is itt regisztrálhatnak majd a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!