13 kérdés

2020.07.09. 20:00

Érkeznek a konzultációs kérdőívek Baranyába

Megyénkben mától kezdik kézbesíteni a nemzeti konzultációs kérdőíveket. Néhány nap alatt minden háztartásba eljut a tizenhárom kérdést tartalmazó dokumentum.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése. 20200701_Tatabánya_fotó:Dallos István_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Magyar Posta munkatársai június 15-től kezdték el kézbesíteni a nemzeti konzultációs kérdőíveket, mától pedig a baranyai lakosok is számíthatnak arra, hogy a postaládájukban találják a kormány küldeményét. Az országszerte nagyjából nyolcezer kézbesítőhelyre ütemezetten megérkező, mintegy 7,8 millió küldeményt néhány napon belül kiviszik a postások a háztartásokba. Nem könyvelt küldemények, ezért nem szükséges őket személyesen átadni, elegendő a postaládákba dobni.

Egy korábbi tájékoztatón egyebek mellett elhangzott az is, ha valaki nem kap kérdőívet, annak két oka lehet: vagy kérte adatai titkosítását, vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik. Ilyenkor az 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet érdeklődni. A kérdőív online is kitölthető a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

A boríték tartalmaz egy miniszterelnöki levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, a kérdőívet és egy válaszborítékot. A kitöltött kérdőívet augusztus 15-ig díjmentesen átveszi a Magyar Posta.

A koronavírustól a migrációig

A kormány most többek között a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultációt, melynek kérdései révén egyebek mellett a családok ingyenes internethasználatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és a hazai turizmus népszerűsítéséről kérik ki az emberek véleményét. Mint ismert, az elmúlt időszakban született az Európai Unióban néhány olyan ítélet, amely Magyarországot elmarasztalta migrációs politikája miatt, ezért az utolsó két kérdés erre vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!