a jó ügy érdekében

2020.07.21. 18:25

Szívesen fogadják a felajánlásokat a gyermekjóléti szolgálatnál

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) óvodai és iskolai szociális segítői táborozni hívták a város szerény körülmények között élő iskoláskorú gyermekeit.

T. V.

A családsegítő tizenegyféle tábort hirdetett meg a nyár során. Emellett négy Erzsébet-tábort pályáztak meg és nyertek el, valamint a Katolikus Karitásszal is szerveztek egy közös tábort. Ezekre a programokra több mint 350 gyermeket várnak.

Mint megtudtuk, a táborok minimális költségvetéssel rendelkeznek. Mivel a szülőket nem lehet nagy kiadásokkal terhelni, így csak a belépőkre kértek el a szülőktől hozzájárulást, valamint kérték, hogy biztosítsák gyermekeik számára a helyi közlekedést és az élelmezést. Sajnos a kreatív- és sportfoglalkozásokra rendelkezésükre álló eszköztár szegényes. Így a táborokhoz örömmel fogadják a színes papírt, kartont, ragasztót, színes ceruzát és egyéb kreatív eszközöket. Ezen kívül az otthon már nem használt, de még jó állapotú tollas-, ping-pong ütőket, labdákat.

A felhíváshoz csatlakozott Gellén Nóra, a Pécsimami vezetője, valamint Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, a BT Regiment Kreatív Műhely alapítója. A Pécsimami egyeztet az Uránia Mozi vezetőjével azzal kapcsolatban, hogy minden táborhéten fogadják a gyerekeket egy alkalommal vetítésre.

Boglárka vállalta, hogy önkéntesként több táborban tart foglalkozást. A felajánlásokat az ECSGYK központi épületében, illetve a BT Regiment Kreatív Műhelyben várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!