egy kis lubickolás

2020.08.13. 07:00

Fürdeni hívnak a pécsi strandok

A kánikulában a legjobb a vízparton hűsölni, nem is csoda, hogy a két pécsi strand szerdán is megtelt látogatókkal. A Pollack Strandon a nyugalmat, a Hullámfürdőben pedig a hullámzást élvezték a fürdőzők.

M. R.

Aki teheti, ebben a melegben strandra megy. A pécsieknek nem is kell sokat utazniuk, hiszen a Pollack Strand és Hullámfürdő is várja őket. Ez szerdán is így volt, a futó záporok nem tántorították el a fürdőzőket, sokan csobbantak mindkét helyen. A Pollack Strandra látogattunk el először, a legkisebbek a gyermekmedencében pancsoltak, a nagyobbak pedig már karúszóval tempóztak a mélyebb vízben szüleik felügyelete mellett.

Két pécsi festőművész, Kömény Nikolett és Farkas Adrienn is úgy döntött, hogy a strandon töltik a napjukat. Ahogy mondták, most éppen gyermekek nélkül érkeztek, de általában velük együtt jönnek, mert ezen a helyen ők is jól szórakozhatnak. Szeretik a nyugalmat, ami itt fogadja őket, ezért heti rendszerességgel lejárnak. Hagytuk is őket élvezni a napsütést, közben pedig az üzemeltető, Tóvári Sándor beszélt az idei nyár tapasztalatairól.

– A strand június 18-án nyitott meg, és bár látszik, hogy az emberek kicsit tartanak a koronavírustól, azért sokan jöttek eddig is fürdeni – mondta Tóvári Sándor. – Sok külföldi egyetemista Pécsen maradt a járványhelyzet miatt, a nyáron ők is rendszeres vendégeink.

Az üzemeltető azt is hozzátette, hogy a tervek szerint szeptember első hetében is várják még a fürdőzőket reggel hattól este kilencig, kivéve déltől kettőig, mert akkor a vízilabdázók edzenek ott. A szezont pedig ismét egy kutyás csobbanással tervezik zárni.

A Pollack Strand után a Hullámfürdő felé vettük az irányt, ahol a fenyegető dörgés ellenére is önfeledten élvezték a látogatók – persze legfőképpen a gyermekek – a hullámzást. Az egyik kislány, aki nagybátyjával érkezett a strandra, megerősítette, hogy ő bizony a hullámokat szereti a legjobban. Azt is hozzátette, hogy a melegben gyakran járnak le, hogy hűsöljenek.

Ottjártunkkor olyan sokan nem voltak, de ez dél körül történt, és ahogy Domenico de Blasio létesítményvezető elmondta, délutánonként vannak igazán sokan. A szezon kicsit nehezen indult náluk, júniusban az időjárás nem volt a legkedvezőbb, de júliustól egyre több lett a fürdőző, mellette gyermektáborokat is tartottak. Az idei év újdonsága, hogy az egyik kültéri medencében úszósávot alakítottak ki, és virágokkal tették szebbé a területet. Annak érdekében, hogy a családok ismét nagyobb számban jöjjenek, tervben van egy szabadtéri gyermekmedence kialakítása. A szezon náluk idén is az iskolakezdésig tart, de ha még szeptemberben is jó idő lesz, napozni kiülhetnek a fűbe a vendégek.

Jól vizsgáztak a megye fürdőhelyei

Kikapcsolódni bátran elmehetünk az összes megyei strandra, hiszen a Baranya Megyei Kormányhivatal vizsgálatai szerint mindegyik medencés és természetes fürdőhely fürdőzésre alkalmas. A szakemberek elvégezték a szezon előtti vízvizsgálatokat, lefolytatták az engedélyezési eljárást, valamint tájékoztatták a fürdőhelyek üzemeltetőit a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal összefüggő, működést érintő ajánlásairól. A szezon végéig pedig továbbra is rendszeresen ellenőrzik ezeket a helyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!