Baranya

2020.08.25. 17:14

Ismét gyűjtik az adományokat az iskolásoknak

Augusztus utolsó hétvégéjén szervezi meg idén is nagyszabású tanszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete a megye öt nagyáruházában – Szigetváron, Siklóson és Pécsett három helyen várják a hipermarketekben kihelyezett standjaikon a nagylelkű felajánlásokat.

Fotó: Bús Csaba

Az augusztus 28-ra és 29-re szervezett kezdeményezés célja ezúttal is a hátrányos helyzetű baranyai családok iskolakezdésének a megkönnyítése – ez alkalommal is elsősorban tanszereket gyűjtenek, azaz füzeteket, ceruzákat, tolltartót, vonalzót, gyurmát, radírt és minden olyan eszközt, ami kellhet az iskolába. A megunt, ám jó állapotban lévő használt tolltartókat, hátizsákokat, iskolatáskákat is szívesen fogadják, ahogy az iskolai ünnepségeken elengedhetetlen fehér inget, blúzt, valamint sötét szoknyát, nadrágot is.

A tavalyi akció során összesen 1,6 millió forint értékű adomány gyűlt össze a két nap alatt. A begyűjtött adományokat idén is a Területi Szociális Irodák és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak segítségével juttatják el a rászoruló, szociálisan hátrányos helyzetű családokhoz. Az adománygyűjtés lebonyolításában segédkező önkéntesek, valamint közösségi szolgálatot vállaló középiskolások jelentkezését is várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!