ejha

2020.08.27. 14:46

Kitiltották a bicikliseket a Ferencesek utcájából

Egy fontos változást jelentett be Péterffy Attila Pécs polgármestere a felújított Ferencesek utcájának mai ünnepélyes átadóján, mostantól az utcán kerékpárral tilos közlekedni.

Zs. J.

Fotó: Dittrich Éva

A városvezető hozzátette: céljuk, hogy biztonságosan lehessen sétálni az utcában, és a tervek között szerepel, hogy ezt az intézkedést a többi belvárosi utcára is kiterjesztik.

A polgármester elmondta, a korábbi városvezetés kezdte el az utca felújítását, amit az októberi határidő előtt már most befejezett a kivitelező. Kicserélték a villany-, gáz-, víz- és a telekommunikációs vezetékeket, az utca új burkolatot, padokat, virágágyásokat kapott, ahová 60 cserjét, 14 fát, több mint négyszáz növényt ültettek el, és a Király utcához hasonló kandelábereket helyeztek ki. A beruházás Európai uniós forrásból, nettó 268 millió forintból valósult meg.

Lapunk kérdésére a polgármester elmondta, hogy a közösségi összefogásnak köszönhetően a pécsi villamos maradhat a Ferencesek utcájában, a villamos alatt a talapzatot kicserélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!