fejlesztés

2020.08.08. 16:30

Megújultak most a vizesblokkok is a Komlói Sportközpontban

Régóta várt beruházás ért véget. A jövőben a nézőteret is felújítanák.

Wald K.

Befejeződött a vizesblokkok felújítása a Komlói Sportközpontban – a megújult illemhelyeket már használatba is vehetik a szurkolók.

Mint ismeretes, az idén harmincöt éves sportcsarnokot az elmúlt évek során több lépésben újította fel az önkormányzat – a korszerűsítésbe 2010-ben kezdett bele a város, és szisztematikusan haladtak a munkálatokkal. A tető, az emeleti öltözők, a küzdőtér és a világítástechnika korszerűsítése után az idei évben az intézmény „szégyenfoltjának” számító alagsori vizesblokkok modernizálására kerülhetett sor. Hosszú várakozás után tehát egy kulturált illemhellyel lettek gazdagabbak a komlóiak, illetve az a több száz szurkoló is, akik csapataikat kísérik el az ország különböző pontjáról a Komlói Sportközpontba.

A projekt a Magyar Kézilabda Szövetséggel konzorciumban valósulhatott meg – mint ismeretes, a közel 90 millió forintos beruházás költségeinek 70 százalékához a szövetség nyújtott támogatást, a város a fejlesztéshez mintegy 26 millió forint önerővel járult hozzá, amiből csaknem 5 millió forintot a Komlói Fűtőerőmű Zrt. állt, a fennmaradó részt az önkormányzat finanszírozta.

Az alagsori helyiségekbe vezető folyosó padlóján a „Hajrá Komló” felirat buzdítja a szurkolókat, az illemhelyeken mozgásérzékelő lámpa segíti az eligazodást. A beruházás során a gépészeti terem, valamint az emeleti mosdók is megújultak, illetve ehhez kapcsolódóan az emeleti előtereket is kifestették és új burkolatot fektettek le.

Az alagsori mosdók felújítását követően az önkormányzat reményei szerint a nézőtér modernizálására is sor kerülhet hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!