a nagy találkozás

2020.08.16. 19:35

Sárkányhajóba szálltak a polgárőrök Orfűn

Idén tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Baranya Megyei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Szakmai Napot az orfűi sporttáborban szombaton. A rendezvényen odafigyeltek a koronavírus miatti korlátozásokra, a beléptetéskor a résztvevőknek akkreditálni kellett, ki melyik egyesülettől érkezett.

Zs.J.

– Idén elmaradt a polgárőröknek a közgyűlése a vírus miatt, ezt most pótoltuk. Megközelítőleg négyszázan vettek részt a rendezvényen, nemcsak a baranyai polgárőr egyesületek, hanem a társszervek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédség munkatársai is jelen voltak – mondta el lapunknak Fuksa Ágnes, a Baranyai Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnökhelyettese.

A nap során színes programmal készültek, volt főzőverseny, ládamászás, légpuska lövészet, kispályás focimérkőzések, tűzoltó kismotor fecskendezős ügyességi verseny. A gyerekek sem unatkoztak: légvár, habparty és cukorágyú várta őket.

– A kötetlen beszélgetés, játszás, sportolás mellett megismerik egymást a polgárőrök, kapcsolatok, barátságok alakulnak – közölte Fuksa Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!