kultúra

2020.08.25. 18:21

Színvonalas évadra készülnek a Bóbitában

Összegyűlt a Bóbita Bábszínház társulata a Kós Lajos teremben, itt tartották ugyanis az évadnyitó ünnepséget. A társulat tagjait és a meghívottakat Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója köszöntötte, majd ezt követően összefoglalta a 2019/2020-as évad eseményeit, főbb eredményeit.

T. V.

Elmondta, hogy az ígéretes kezdés után számos nem várt nehézséggel kellett szembenéznie a bábszínháznak az évadra kitűzött célok megvalósítását illetően, illetve azokon felül. Ezek egyike az új színháztörvény hatásai voltak, s a koronavírus-járvány miatti színházbezárás is igen rosszul érintette őket.

Az idei évaddal kapcsolatban már pozitívabbak a kilátások, így a repertoáron maradók mellett több új előadást is műsorra tűztek. A Szélkötő Kalamona (felújítva) 2020 szeptemberétől lesz látható, A harmadik sárkány bemutatója október elején lesz, a Holle Anyót november végétől lehet megtekinteni, a Madarak nyelve jövő év májusától lesz műsoron. Ezenkívül készül az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezettel közösen a Csongor és Tünde is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!