szakmára fel!

2020.08.15. 18:30

Újabb mestereket képeznek a kamarában

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében villanyszerelő mestervizsgát tartottak. A szakmák csúcsának számító vizsgáig idén hat szakember jutott el. A vizsga eredetileg májusban került volna megszervezésre, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani egy későbbi időpontra.

W.K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: LightField Studios

A jelentkezők 180 órás szakmai, pedagógiai és vállalkozási ismeretek képzésen vettek részt. A felkészítés 3 hónapon keresztül zajlott. Magas színvonalon folyt nemcsak az elméleti, de a gyakorlati képzés is. A résztvevők teljes energiával kezdték meg a tanfolyamot, lelkesen sajátították el a szakterülethez kapcsolódó tudnivalókat.

A gyakorlati vizsgán a mesterjelölteknek több különböző feladatot kellett megoldaniuk. A gyakorlati feladatok után a számonkérés az írásbeli, majd a szóbeli megmérettetéssel folytatódott. A mesterjelöltek ezt a szakaszt is sikeresen teljesítették, így büszkén vehetik át okleveleiket idén októberben.

Mesteroklevéllel a kezükben elsődleges feladatuk szerzett tudásuk továbbadása, amihez az is szükséges, hogy továbbképezzék magukat.

A kamara újabb mesterképzéseket és vizsgákat indít augusztus végén, az alábbi szakmákban: autóelektronikai műszerész, autószerelő, cukrász, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, karosszérialakatos.

A tanfolyam és vizsgadíj finanszírozására korlátozott létszámkeretig támogatási lehetőség áll rendelkezésre. A támogatás odaítéléséről a kamara a jelentkezési határidő lejártát (augusztus 25.) követően dönt. Egyéb esetben a részvétel önköltséges formában lehetséges. A támogatás odaítélésének alapvető feltétele a szakképzésben tanulók gyakorlati képzésében való részvétel, vagy annak vállalása, hogy a jelölt, illetve a vállalkozás, a támogatott mesterképzés elvégzését követően abba bekapcsolódik.

Címkék#pbkik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!