közlekedési anomália

2020.09.14. 07:00

Felbontott utak és forgalomkorlátozás miatt háborognak a pécsiek

Felbontották a nemrégen elkészült Kürt utcát Pécsett, de így járt a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca is egy részen, pedig a baloldali városvezetés korábban az útfelújítások és rekonstrukciók téren nagyon határozott szakmaiságról beszélt. 

B. M.

– A polgármesteri hivatal főosztálya már ezen a héten elkezdi kidolgozni a pécsi útfelújítások alapjául szolgáló új szabályozást. Ennek célja, hogy a pécsi polgárok érdekeit szolgálja, tiszta és világos alapokon nyugodjon. Célom, hogy közmű- és útjavítási munkálatok Pécsett a jövőben úgy folyjanak, hogy a minőség, a szakszerűség és a határidők számon kérhetők legyenek – ezt közölte Péterffy Attila balliberális polgármester tavaly októberben, miután megválasztása után nem sokkal személyesen kilátogatott a Kürt utcába, ahol egyébként nagyszabású közműfelújítást indítottak el és hajtottak végre az előző városvezetés idején.

Aztán már az új baloldali városvezetés idején ott és a szomszédos Honvéd utcában is kétszer festették fel – miután elsőre nem sikerült – az útburkolati jeleket, most pedig a Kürt utca egy szakaszán a néhány hónapja elkészült új aszfaltot bontották meg.

Mint megtudtuk, az egyetemi óriásberuházáshoz kapcsolódik a munka, de a városvezetéstől hiába kérdeztünk rá arra, hogy mit szólnak mindehhez, nem reagáltak, ahogyan a polgármester által emlegetett szabályozás elkészültéről sem nyilatkoznak.

Olvasónk azt jelezte, hogy a Füzes dűlőnél most épülő új nyugati elkerülő útnál bizonyos részen a gyalogosoknak, a babakocsisoknak és a kerekes­székesnek – a mostani jelek szerint – van, ahol nem lesz akadálymentes az átkelés az úton.

Szintén lapunk olvasói jelezték, a Bajcsy-Zsilinszky utcában a nemrégen elkészült térkövezést is felbontották, majd úgy rakták vissza, hogy már most eltérnek a szabályostól, nem kizárt, hogy később itt is gondok lesznek. De panaszkodtak arra is, hogy a Ferencesek utcájában még látszanak a munkagépek olajfoltjai, valamint szintén a Bajcsy-Zsilinszky utcában – tehát a belváros közepén – a járda elképesztően koszos, mocskos, ami lassan már riasztóan néz ki.

Lemondta az újabb fogadóórát is

A polgármester immár a második fogadóóráját mondta le. Először a keleti városrészben a Gandhi gimnáziumban akart fogadóórát tartani, majd ezt lemondta, amivel kapcsolatban kiadott közleményében – nyilvánvaló politikai célzattal – „rejtélyes és furcsa” indokról beszélt. Pedig az ok egyszerű volt: az iskolában karbantartási, felújítási munka miatt nem tudták biztosítani a helyet. Arra azonban Péterffy Attila már nem adott magyarázatot, hogy miért csak ezt az egy gimnáziumot tartották akkor megfelelőnek arra, hogy polgármesteri fogadóórának otthont adjon, hiszen a keleti városrészben más erre alkalmas önkormányzati intézmény is van. Mindenesetre egy újabb fogadóórát hirdetett meg, a Nevelési Központ volt a helyszín. Ám ezt a fogadóórát is lemondta, most a városvezető a koronavírus-járványra hivatkozva tette mindezt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!