ép lélek legyen ép testben

2020.09.03. 17:30

Honvédelmi sportközpont épül Szigetváron

A jövőben minden járásban épülnek majd Honvédelmi Sportközpontok, amelyek erősítik az identitástudatot, a közösségépítést. Szigetváron az elsők között jön létre ilyen központ, alapkövét csütörtök délelőtt helyezték el.

Tóth Viktória

A kormány olyan lőterekkel is rendelkező, multifunkciós szabadidős sportlétesítmények építését támogatja, amelyek a sportlövészet kiszolgálásán túl alkalmasak a hazafias és honvédelmi neveléshez kapcsolódó sportágak gyakorlására, illetve közösségi funkciók ellátására is. A Honvédelmi Sportközpontok az adott helyi sajátosságokat figyelembe véve 25, 50 és 100 méteres lőterekkel épülnek. De a lőfegyver-tartással kapcsolatos gyakorló és szolgáltató tevékenységen túl oktatási, nevelési feladatokat is ellátnak, illetve alkalmasak a honvédelmi tartalékos képzés egyes lövészeteinek befogadására is.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta, hogy az ország számos pontján épülnek hasonló létesítmények, így Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason és Baján már zajlik az építkezés. A létesítmény mintegy 860 millió forint hazai forrásból épül, a helyi önkormányzatnak az üzemeltetéshez nem kell saját forrást hozzátennie. A központ egyidejűleg mintegy száz ember befogadására lesz alkalmas, itt a vívás, a küzdősportok és a technikai sportok iránt érdeklődőket is várják.

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy a Szigetváron épülő sportközpontban minden adott lesz ahhoz, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak az egészséges életmódra, a sportra és a honvédelmi gondolkodás elsajátítására.

A beszédek után Simicskó István és Juhász Roland Nagy Csaba országgyűlési képviselővel, valamint Vass Péter polgármesterrel közösen helyezte el az épület alapkövét.

Fejlesztik a várat, építik az utat

Nagy Csaba kiemelte, hogy jelen beruházás a harmadik, melyet a város kapcsán az utóbbi hónapokban bejelentettek. Így a szigetvári Zrínyi-várat 1,5 milliárd forintból fejlesztik, s az M60-as gyorsforgalmi út Pécs és Szigetvár közötti szakaszának nyomvonalát már kijelölték. A következő közel ötszáz napban 37 kilométer hosszú, kétszer kétsávos út tervezését kezdhetik meg a mérnökök, összesen 1,2 milliárd forintos költséggel. Ezek a beruházások is jelzik, hogy Szigetvár és környéke komoly fejlődési pályán halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!