Csak engedéllyel

2020.09.07. 19:15

Kitiltják a nagy méretű teherautókat Kozármislenyből

Több változás is történt a város közlekedésében az elmúlt napokban.

Zs. J.

Mint a város közösségi oldalán közölték, a Városgondnoksági Csoport az építésüggyel egyeztetve három helyen helyezett ki forgalomirányító táblákat Kozármislenyben. Mostantól korlátozzák a bejövő forgalmat, ez azt jelenti, hogy a három és fél tonnánál nagyobb összsúlyú gépjárművek nem hajthatnak be (kivéve engedéllyel) Kozármisleny területére.

Egy másik változás is érvénybe lépett csütörtöktől, a Rákóczi utcában a megengedett legnagyobb sebesség 30 kilométerre csökkent.

Az óvoda és az iskola épületénél is módosították a korábbi közlekedési rendet. Szeptember elsején elindult az oktatás a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolában is, amivel megnőtt az autós forgalom az intézmény környékén.

Az iskola igazgatója, Varga Éva a rendőrséggel egyeztetett, ennek eredményeként arra az elhatározásra jutottak, hogy az iskola és az óvoda környékén a rendőrség, valamint a polgárőrök fokozott ellenőrzést végezzenek. Emiatt felhívják a szülők figyelmét, hogy a táblákat és a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyók büntetésre számíthatnak, valamint a szabálytalanul parkoló gépjárműveket elszállíttatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!