PTE

2020.09.10. 08:23

Ultramodern tantermet adtak át a pécsi közgázon

Szeptemberben ünneplik a pécsi közgazdászképzés elindulásának ötvenedik évfordulóját.

Tóth V.

Az idei év különleges a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának életében. Ahogy az múlt pénteken, az Országos Felsőoktatási Tanévnyitó Ünnepségen is elhangzott, szeptemberben ünneplik a közgazdászképzés elindulásának 50. évfordulóját. Ennek kapcsán tegnap három eseményt is tartottak a karon.

Először megalakult az Alkalmazott Tanulások Központja és a nyitott online piacteret, az openup.pte.hu portált mutatták be.

Az ünnepélyes tanévnyitót a dr. Halasy-Nagy József Aulában tartották. Köszöntőbeszédet mondott Hankó Balázs, az ITM felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Miseta Attila, a PTE rektora, Schepp Zoltán, a KTK dékánja valamint Katona Gábor, a Hauni Hungária ügyvezető igazgatója.

A helyettes államtitkár a KTK színvonalas képzési kínálatát emelte ki, többek között azt is említette, hogy a karon szerzett diplomával számos munkakör betölthető, a multinacionális vagy a közszférán át a nonprofit szervezetekig. Miseta Attila a résztvevő hallgatókhoz is intézett pár jó tanácsot a jövőre vonatkozóan. Schepp Zoltán a jubileum kapcsán az elmúlt évek főbb eseményeit, fejlesztéseit emelte ki.

– Négy képzési szinten, kétféle képzési rendben, magyar és angol nyelven bizonyítja karunk évről évre rátermettségét, elhivatottságát és hallgatóbarát hozzáállását

– fogalmazott a dékán.

Elmondta azt is, hogy 2020-ban mintegy 350 fővel indul az alapképzés, az átlagos felvételi pontszám pedig eléri a 390-et. Beszédében arra is kitért, hogy a járványhelyzet új kihívások elé állítja a kart is, a hibrid tanrendet most tökéletesítik.

Együttműködnek

A kar a HAUNI Hungária Gépgyártó Kft.-vel 2018-ban kötött keretmegállapodást, ami szellemi, tudományos és oktatási területen és tárgyi téren is megnyilvánul. Ennek keretében tegnap átadták a felújított tantermet, amellyel a HAUNI a közgazdász hallgatók gyakorlatorientált képzéséhez kíván hozzájárulni. A korszerű dizájn­nal felújított terem helyet ad majd a Hauni pénzügy, kontrolling, HR és logisztika/termelésmenedzsent témájú kurzusoknak, szakmai programoknak.

 

Címkék#pte ktk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!