Villány

2020.10.06. 08:16

A borvidék ízei hívtak gasztrokalandozásra

Idén Villányi Vörösbor Fesztivál helyett Villányi Vörösbor Napokkal várták az érdeklődőket a hétvégén. A rendezvény megnyitóján Nagy István agrárminiszter is részt vett, aki elmondta, hogy a kormány több intézkedéssel is segíti a bortermelőket, hogy előállított termékeiket értékesíthessék.

T. V.

Fotó: Sóki Tamás/MTI

– A koronavírus-járvány próbára tette a bortermelőket is, ezért a kabinet már korábban döntést hozott arról, hogy egy 2,2 milliárd forintos átmeneti támogatással segíti őket – fogalmazott a miniszter. Ezen kívül azt is elmondta, a magyar borok népszerűsítésére 4,8 milliárd forintos promóciós programot indítanak, ezzel is megkönnyítve az értékesítést.

A rendezvény pénteki nagyszínpadi fellépői között volt a Bohemian Brass Band, és a Vivat Bacchus énekegyüttes, a pincesoron diszkózenét játszottak. Szombaton Tamás Éva Játéktára koncertezett, színpadra lépett Band Of StreetS, valamint a Made in B együttes, és látványos tűz­zsonglőr-bemutatót is tartottak. S természetesen a borkóstolás sem maradhatott el az előadások szünetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!