szépülünk

2020.10.21. 12:37

Árvácskák díszítik már a belváros szép virágágyásait

Nagy munkában voltak kedd reggel a Biokom munkatársai a pécsi városháza előtti téren. A virágágyásokból kiszedték az illatozó növényeket, helyükre árvácskákat ültettek.

M. R.

A következő időszakban a város több pontján láthatunk hasonló munkát, hiszen a őszi virágosítási szezon javában zajlik. Ahogy a társagától megtudtuk, ilyenkor történik az egynyári virágok kiszedése, az ágyások talajmunkája, szükség szerint a tápanyag-utánpótlása. A nyári virágdíszt kétnyári árvácskák váltják fel, a palántákat – összesen mintegy 25 ezer darabot – a Biokom munkatársai állították elő a Városi Csemetekertben. Hagymás növények is kerülnek az ágyásokba, ám ezeket csak jövő tavasszal láthatjuk majd virágokban pompázni.

Az első fagyok beálltáig a frekventált, nagy forgalmú közterületekre kihelyezett dézsás növények fedett, de világos és temperálható helyre szállítását is tervezik már a városüzemeltetés munkatársai. A leanderek, selyemmirtuszok és babérok – összesen 160 nagy méretű dézsás növény – ilyen csarnokban vészelik át a telet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!