lakásszínház

2020.10.06. 07:00

Művész és közönség találkozóhelye lehet az új tér

Új színház- és rendezvényteremmel gazdagodik Pécs, az Egyetemvárosban rendezték be azt a teret, ami szobaszínházi előadásoknak, előadók közönségtalálkozóinak, filmbemutatóinak ad helyet.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Az elmúlt hónapokban előtérbe kerültek a kisebb közönséget megmozgató események, minirendezvények. A pécsi szobaszínház 50 fős közönséget képes befogadni, fő küldetése, hogy közelebb hozza egymáshoz a kulturális élet szereplőit: a művészeket és a közönséget. A kis létszámú közönséggel való találkozás a művészek számára egy új perspektívát nyit, az előadásokat közönségtalálkozók, kötetlen beszélgetések követik, melyeken a néző betekintést nyer a kulisszák mögé.

A tér a 15 éve működő Escargo Hajója SZNSZ és az Eck Imre AMI közös rendezvénytere, valamint befogadott előadások otthona, művészek, előadók közönségtalálkozóinak, filmbemutatóinak színtere lesz. De a tervek szerint szerveznek ide minikoncerteket, könnyű- és komolyzenei programokat, családi hétvégéket is, melyeken drámapedagógusok, tánctanárok, kézművesek foglalkoznak, alkotnak a helyi közösség vállalkozó kedvű tagjaival.

Az Apolló Kulturális Egyesület és az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet sajtótájékoztatót tartott tegnap az Escargo Szobaszínházban. Beszédet mondott Alapi Tóth Zoltán, az Apolló Kulturális Egyesület elnöke és Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere is. Megosztotta gondolatait a meghívottakkal Beck Zoltán énekes-gitáros, a 30Y együttes alapítója, Hajdu Szabolcs Balázs Béla-díjas színházi és filmrendező, forgatókönyvíró, színész, akinek a következő hónapokban több előadása is látható lesz itt, és dr. Lutter Imre előadóművész, vers- mondó, a Magyar Versmondók Egyesületének vezetője

Előadásokon mutatkozik majd be

Az Escargo Szobaszínház hivatalos megnyitója október 22-23-24-én lesz, a három nap alatt igyekszik minden oldaláról bemutatkozni az új rendezvénytér. A 22-i megnyitóünnepséget követően a Szilveszter című dráma lesz látható, 23-án a Corvin-19 előadást nézheti meg a közönség. Ezután növendék- és tanári hangversenyek következnek, majd csillagfényes teraszparti lesz. Majd 24-én látható lesz az Er­nelláék Farkaséknál előadás is. A részletekről és a programokról az escargohajoja.hu oldalról tájékozódhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!