Mohács

2020.11.21. 08:31

Befejeződött a mozi felújítása

Befejeződött a mozi épületének korszerűsítése, a mintegy száznegyvenmillió forintba került munkálatok során elvégezték a hőszigetelést, kicserélték a régi nyílászárókat, valamint napelemeket is telepítettek – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A város 130 millió forint pályázati támogatást nyert el a beruházáshoz, amit ötmilliós önrésszel egészített ki az önkormányzat. Az épület külső határoló szerkezetei nem feleltek már meg a hőtechnikai követelményeknek, ami igen magas fűtési költséget jelentett az elmúlt években.

A projekt keretében a Kossuth Filmszínház teljes energetikai korszerűsítését megvalósították, így a jövőben az üzemeltetési költsége, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása is jelentősen csökkenni fog. A nagy nyári hőterhelés csökkentésére az intézmény keleti, déli és nyugati oldalán külső árnyékolórendszert alakítottak ki. Az intézmény tetőszerkezetére napelemek is kerültek, így jelentősen nő a megújuló energia hasznosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!