Bebukták a mutatványt

2020.11.09. 10:00

Hamis útleveleket adtak el jó pénzért

 Tovább folytatódik hétfőn a Pécsi Törvényszéken annak a bűnbandának a büntetőpere, akik öt évvel ezelőtt csaknem ötven külföldi állampolgár részére hamis magyar adatokkal úti okmányokat állítottak ki Európai Unión kívüli állampolgároknak.

Zs. J.

A banda egyes tagjainak az volt a feladata, hogy a honosított magyar állampolgárok hatósági igazolványait megszerezzék, ezt követően ismeretlen személyek útján kerültek kapcsolatba olyan külföldiekkel, akik magyar úti okmányokat kívántak szerezni, és ezek elkészítéséért tíz-tizenkét- ezer eurót is hajlandóak voltak fizetni.

A többieknek olyan kormánytisztviselőket kellett felkutatniuk, akik hajlandóak voltak közreműködni a valótlan tartalmú útlevelek kiállításában. Így kerültek kapcsolatba egy pécsi és egy dunaharaszti kormány­ablak ügyintézőjével, akik segítettek az okmányok kiállításában.

 

Az eljárás a Pécsi Járásbíróságon indult, az elsőfokú bíróság 2018. december 20-án hozott nem jogerős határozatot, melyet a Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság tavaly év végén az első és hetedrendű vádlottak vonatkozásában hatályon kívül helyezett és megállapította, hogy hatásköri okból, a korrupciós bűncselekmények lefolytatására, a Pécsi Törvényszék rendelkezik illetékességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!