Édes falu

2020.11.26. 14:06

Idén mézbe öntik a gőzgombócfesztivált is

A vírus miatt rengeteg rendezvény maradt el idén, így többek között a Geresdlaki Gőzgombócfesztivál is, amit tizenegyedik alkalommal tartottak volna meg.

Zs. J.

Az édes faluban külön helye lesz a gőzgombócfesztiválnak, ahol a mézeskalácsból készült geresdlakiak készítik a kályha mellet a sváb különlegességet, illetve az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a szüreti mulatság sem marad ki.

– A múlt évben elkészült házaink, utcáink többsége épségben megmaradt, amelyek viszont egy kicsit megsérültek, azokat újra elkészítjük. Úgy gondoltuk, ha már a járvány miatt nem tudtuk megtartani a fesztivált, akkor legalább így, mézbe öntve elevenítjük fel, milyen is lett volna az idei program – mondta lapunknak Kett Tímea. – Egy másik különlegesség is lesz, mivel hosszú idő után újra van focicsapatunk, így ők is helyet érdemelnek a mézeskalács faluban.

A geresdlakiak az elmúlt hetekben nem lustálkodtak. Hetente két-három alkalommal találkoztak a közösségi házban, hogy valóra váltsák a terveket. A vírus miatt azért arra odafigyeltek, hogy csak pár segítő kéz ügyeskedjen, de sokan jelezték, hogy ők otthon készítik el a mézeskalács házukat. Sietniük kell, mert most vasárnapra mindennek a helyére kell kerülnie, ugyanis akkor nyitják meg a mézeskalács falut. Annyit megtudtunk a polgármestertől, Habjánecz Tibortól, hogy később – a vírushelyzet alakulásának függvényében –, aki meg szeretné nézni a falut, az előzetes bejelentkezés alapján megteheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!