Koronavírus Baranyában

2020.11.20. 11:30

Most is elindították a karanténjáratot

Mint arról lapunk is beszámolt, a Pécsi Gyerektaxi megmentéséért indított kezdeményezéshez több pécsi cég, önkormányzati képviselő és sok pécsi lakos is csatlakozott, így nem kellett már sokat várni arra sem, hogy elindulhasson a karanténjárat.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Alig telt el egy hét, hogy a Pécsimami Közhasznú Egyesület bejelentette, kedvezményesen tudnak egy kilencszemélyes kisbuszt vásárolni, illetve az önkormányzat is jelentős összeggel állt a Gyerektaxi megmentéséért indított adománygyűjtés mellé.

A vírushelyzetre reagálva elindult az ingyenes Pécsi Karanténjárat, amivel azoknak a pécsieknek szeretne segíteni a Pécsimami, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el az otthonukat és nincs segítségük a bevásárlásban. A szervezet munkatársai házhoz viszik a legszükségesebb élelmiszereket, gyógyszereket, tisztítószereket, ami az érintettek számára ingyenes, csak a megvásárolt termékek árát kell megfizetni a karanténjárat futárának.

Gellén Nóra, az egyesület elnöke elmondta, a karanténjárat kapacitása véges, ezért elsősorban azok jelentkezését várják, akik igazolt betegség miatt családjukkal karanténban vannak, vagy kontaktkutatás eredményeként kerültek tíznapos karanténba és egyedül élnek. Akkor is vállalják a segítségnyújtást, ha a karanténba került családnak, vagy egyedülállónak ugyan lenne segítsége a bevásárlásban, de a segítő a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozó idős, vagy krónikus beteg.

Az egyesület az új, ingyenes szolgáltatásáról már tájékoztatta a karanténhatározatokat kiállító hatóságot és az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központot, de a lakosságot is kérik, vigyék hírét a lehetőségnek, hogy segíteni tudjanak a rászorulóknak. A szervezetnek ugyanis adatvédelmi okokból nem lehet listája azokról, akik hatósági karanténba kerültek, ezért mindenképpen arra számítanak, hogy akiknek ilyen jellegű gondjaik vannak, jelentkeznek, és igénybe veszik a szolgáltatást.

Már igényelhető

A szolgáltatást a pecsimami.hu oldaláról elérhető űrlap kitöltésével, vagy a weboldalon található telefonszámon keresztül (hétköznap 9-től 17 óráig, hétvégén 10-től 14 óráig) igényelhető, illetve a pecsimami.hu/karantenjarat és a Pécsi Karanténjárat Facebook-oldalán is találnak információkat az érintettek. A szervezet várja mindazok jelentkezését, akiket a járvány alatt ily módon tudnak támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!