jótett

2020.11.23. 14:31

Segítséget kapnak a karanténba került pécsi családok

Nem maradnak magukra a járvány idején a rászoruló pécsiek: a hatósági járványügyi megfigyelés alá került, nehéz szociális helyzetben élő pécsiek számára észlelő-jelző rendszert indítanak.

20200330 Veszprém A Lélektér Alapítvány önkéntesei bevásárolnak időseknek A képen: Farkas Boróka Simon Noel Farkas Kincső Magyar Józsefné Edit néni Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

A területileg illetékes családsegítő és gyermekjóléti központok diszpécsereit városrészenként egy-egy telefonszámon hívhatják, amennyiben segítséget szeretnének kérni az ellátásukhoz.

· +36302106194 – Keleti városrész

· +36302107733 – Nyugati városrész

· +36302106182 – Kertváros

· +36302107650 – Belváros

A diszpécserek emellett maguk is megkeresik telefonon a karanténba került azon családokat, akik a kormányhivatalnál a járványügyi megfigyelésükről szóló határozat kézhezvételénél jelezték, hogy segítségre szorulnak.

A családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat munkatársai információkkal segítik a karanténba kerülteket – akár a saját, akár gyermekük étkeztetésével kapcsolatos kérdésekben, akár a gyógyszerkiszállítást vállaló patikák elérhetőségének megadásával, vagy egyéb szociális ügyekben.

Ha a család ellátásáról a távolabbi rokonok, szomszédok, barátok nem tudnak gondoskodni, akkor az önkormányzat kérésére a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének munkatársai egy tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatnak el a karanténba kényszerült családnak, amiből biztosítani tudják ellátásukat a kötelező járványügyi megfigyelésük végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!