siker

2020.12.20. 11:44

Baranyai tehetségek is a nyertesek között

A megyéből három fiatal művész, Szabó Luca Bólyból, a pécsi Porkoláb Janka és Remenyik Balázs lett a győztese a MOL Tehetségtámogató Programjának, amely az idei tanévben 19 millió forinttal támogatja a 10–23 év közötti tehetséges művész- és kutatójelöltek pályafutását. Országszerte 202 jelentkezőből 59 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást.

M. B. E.

Az elnyert összeget a tehetségek leginkább hangszervásárlásra, elő­adásokra és tudományos versenyekhez az eszközök beszerzésére, egy-egy verseny útiköltségeinek támogatására fordíthatják, vagy felkészítő tanáruk díját is finanszírozhatják belőle.

A baranyai győztesek közül a bólyi Szabó Luca harsonán játszik, és a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában Hahner Róbert tanítványa – második alkalommal nyerte el a program támogatását harsonatartozékok beszerzésére.

A pécsi Porkoláb Janka csellista, jelenleg a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban tanul Kemény Krisztina tanítványaként. Nagyszerű versenyeredményei mellett számos mesterkurzuson gyarapította tudását az elmúlt években. Gitáron és zongorán is tanul, kamara- és nagyzenekarban is játszik, a támogatásból pedig „hosszított csellóhúrokat” fog vásárolni, melyek egészen más hangzást tesznek majd lehetővé.

Az ugyancsak pécsi Remenyik Balázs zongorista, a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában Megyimóreczné Schmidt Ildikó tanítványa. 2014 óta szerepel regionális, országos és nemzetközi versenyeken. 2017-ben a Virtuózok döntőjébe került. 2018-ban a VIII. Farkas Ferenc Zongoraversenyen I. helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!