Koronavírus Baranyában

2020.12.23. 09:50

Idén másképp főzik meg a halászlevet

Az adventi programokhoz kapcsolódóan már hagyománnyá nőtte ki magát Pécsváradon a közös halászléfőzés.

M. R.

Tiszai halászlét merítenek kis bográcsba a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az érdeklődők rendszerint a városháza előtti téren gyűltek össze, majd Zádori János polgármester irányításával megkezdődött a főzés.

Az idei év természetesen ebben a tekintetben is más, a járványhelyzet miatt meghozott korlátozó intézkedések értelmében egy ilyen rendezvényt nem lehetne megszervezni, viszont a pécsváradi rászorulóknak még így is biztosítja az önkormányzat szent­estére a halászlevet.

Az igényléshez most egy jelentkezési lapot kellett kitölteni, amelyen meg kellett jelölni, ki hány adag ételt kér, ennek alapján osztják ki a halászlevet december 24-én, csütörtökön.

A helyszíni átvétel mellett a kiszállítás lehetőségét is felkínálták a rászorulóknak, a fuvarozásban önkéntesek segítségét kérte az önkormányzat.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki személyesen megy el a halászléért, az ne vigyen magával otthoni tároló- vagy szállítóedényt, ezeket ugyanis egységesen fogják biztosítani. Hozzátették azt is, hogy a járvány­ügyi szabályozás értelmében a téren nem lehet majd elfogyasztani a levest.

Az önkormányzat a halászlén kívül a 65 év felettiekből álló pécsváradi háztartásoknak déligyümölcsökből és almából álló ajándékcsomaggal szeretne kedveskedni karácsony alkalmából. Aki rendelt halászlevet, az a kiszállítással automatikusan a gyümölcsöket is megkapja majd, aki nem, az december 24-én az önkormányzati halászléfőzéskor tud elmenni érte személyesen a Szentháromság térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!