magyarok kenyere

2020.12.19. 13:56

Tucatnyi helyre jut a gazdálkodók adományából

A Magyarok Kenyere lisztjéből készülhetnek a karácsonyi sütemények, finomságok Mozsgón. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyarok Kenyere program keretében egy tonna lisztet adományoz a település lakóinak. A lisztet a közösségi könyvtárban osztották ki.

Zs. J.

Fotó: BENCSIK ADAM

– A Magyarok Kenyere program 2011-ben Pécsről indult Korinek László jogászprofesszor kezdeményezésére. Mára igazi Kárpát-medencei sikertörténet lett, amely egyszerre szimbolizálja a nemzeti összetartozást és az egymás iránt érzett szolidaritást. A program első évében 10 tonna gabona gyűlt össze, amely mostanra – köszönhetően a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának – mintegy 1100 tonnára növekedett – közölte Rittlinger József, a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara megyei elnöke, aki egyben a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumának elnöke is.

Az idei évben rekordmennyiségű, összesen 40 ezer kilogramm búza gyűlt össze a megyében a gazdálkodóknak köszönhetően. Ebből a mennyiségből 12 baranyai szervezet, intézmény számára osztottak ki összesen 14 ezer 900 kilogramm lisztet. Mágocson kívül többek között a mágocsi idősek otthonába és a máriakéméndi Családok Átmeneti Otthonába is kerül a baranyai gazdák által megtermelt jó minőségű lisztből, amely alapanyagként szolgálhat majd az intézmények élelmezésénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!