Postabontás

2021.01.07. 08:50

A varjak száma sajnos nem csökken

Rengeteg a varjú Kertvárosban, van, ahol a zöldterületeket teljesen ellepik a fekete madarak, írta olvasónk.

bama.hu

Tudom, a probléma nem új keletű, évről évre vannak, akik panaszkodnak a sokszor valóban rendkívül hangos és zavaró károgás, vagy a varjak okozta szemét miatt.

Emlékszem, korábban olvastam, hogy a pécsi vásártér és annak környezete az a hely, ahol ezek a madarak előszeretettel költenek. Meg is van az eredménye, hiszen ahelyett, hogy csökkenne, folyamatosan növekszik a számuk.

A kérdés, hogy vajon meddig még? Azt is mondják a szakemberek, hogy a természetes élőhelyük csökkenőben van, és hogy a városban biztonságban érzik magukat, élelmet is találnak, ezért költöznek a házaink közé előszeretettel.

Mindehhez annyit fűznék csak hozzá, hogy arra is jól emlékszem, hogy amikor a kertvárosi erdőt kivágták, voltak, akik már akkor előrejelezték, hogy az ott fészkelő varjakkal gondok lesznek még kertvárosban. Mert az élőhelyüket elvették, kerestek a közelben újat maguknak. Érdekelne a városüzemeltetés véleménye és megoldási javaslatai a problémára!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!