Postabontás

2021.01.06. 08:54

Levelek nehezítik a vízelvezetést

Olvastam a DN SMS rovatában, hogy többen is köszönetet mondanak azért, amiért az ősszel lehullott leveleket összegyűjtik, és el is szállítják a városüzemeltetés emberei – de sajnos nem mindenhol, írta olvasónk.

bama.hu

Budapest, 2018. november 9. Kislány játszik õszi falevelek között Rákospalotán 2018. november 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

A pécsi Köztársaság tér és a Semmelweis utca környékére, úgy látom, sajnos nem értek még ide a közterületek takarítását végző munkások. A lehullott faleveleket ugyanis nem szállították el. Azokra ráesett az eső, aminek eredményeként sárossá, csúszóssá vált az avar.

A járdán sétálók számára is balesetveszélyes, hiszen aki bizonytalanabbul közlekedik, esetleg nem megfelelő a lábbelije, könnyen elcsúszhat.

A másik probléma, hogy ha a takarítás és az összegyűjtött vizes, sáros levelek elszállítása elmarad, akkor azok minden bizonnyal a víz­elvezetők felé veszik majd az irányt, eltömítve a rácsokat. Aminek káros következményei előre láthatók.

Ezúton kérem tehát a városüzemeltetést, hogy tartsanak helyszíni szemlét a városnak ezen a részén, győződjenek meg az általam vázolt helyzetről, és ha lehet, mihamarabb kezdjék meg a takarítást!

Előre is köszönjük a munkát!

Név és cím a szerkesztőségben

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!