Gyurcsánytangó Pécsen

2021.01.18. 16:38

Mi került ennyibe egy meszesi irodán?

Napokat vártunk a válaszokra azért, hogy a pécsiek megtudhassák: vajon miért kellett a Pécsi Vagyonhasznosítónak 50 millió forintot „dologi kiadásként” átadni még a múlt év végén a meszesi közbiztonsági iroda létrehozására.

Bóka Máté

A baloldali városvezetés azonban nem válaszolt, állították: „nem zárkóznak el”, de „türelmet kérnek”. A kérdéseinkkel azért kerestük meg az önkormányzatot, mert a keleti városrészben élők is szerették volna tudni, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő, becsléseink szerint maximum 100 négyzetméteres iroda átalakítása valójában mennyibe került.

Több mint fél éve jelentette be ugyanis a városvezetés, hogy egy üresen álló ingatlant azért alakítanak át a Szeptember 6. téren egy évtizedekkel ezelőtt épült társasház alján, mert az közbiztonsági irodának „komoly szerepe lehet abban, hogy a problémát helyben tudják kezelni az érintettek”. Mivel a városháza ezúttal sem válaszolt lapunknak, ezért a helyszínen tekintettük meg a majdnem elkészült helyet, amelyen nagyjából alig 10 műanyag nyílászárót cseréltek le, kívülről felújították a homlokzatot, kisebb konyhát is kialakítottak belül, egy válaszfalat is felhúzhattak, illetve új lehet a villanyszerelés és a fűtés is, vélhetően új mellékhelyiséget is kialakítottak. A meglehetősen puritán bútorzattal ellátott irodát riasztóval és kamerával is ellátták.

Az ingatlan felújítására a PVH-nak átadott 50 millió forintos összeg kapcsán a nemzeti oldal részéről felmerültek kérdések, ezért ez ügyben a városvezetéshez fordulnak majd, hogy részletezzék a kiadásokat. Helyiek egyébként azzal is érveltek, hogy nem egy felújított irodára, hanem inkább több járőrre, közterület-felügyelőre lenne szükség, az 50 milliót inkább erre kellett volna fordítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!