Beruházás

2021.01.13. 14:50

Tetőt kap most már a váró is

A készülő, új komlói buszpályaudvar várótermének, irodáinak helyet adó épülete hamarosan tető alá kerül, a teljes beruházás legkésőbb az év végére elkészül.

Wald K.

A hónap végére már körvonalazódik a teljes korszerűsítés alatt álló buszpályaudvar új, várótermi, irodai épületének a kontúrja – a falak állnak, heteken belül várhatóan a födém is elkészül, majd indulhatnak a belső szakipari munkák.

– A fejlesztés alatt álló terület egészén a közműépítés befejeződött, a 14 járműnek helyet biztosító autóbusz-parkoló műszaki átadására a jövő héten kerül sor, a mintegy 3500 négyzetméternyi területen a buszok közlekedését szolgáló felületek kialakítása a terv szerint tavasszal veszi kezdetét – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

A szerződés szerint október 8. a beruházás befejezésének a határideje, de ha ki is kell tolni a határidőt, a város vadonatúj buszpályaudvara legkésőbb ez év december 31-ig elkészül.

A tavaly június elején indult, a komlói önkormányzat és a Volánbusz Zrt. konzorciumi partnerségében megvalósuló mintegy 700 millió forintos fejlesztés eredményeként város szívében található állomás egy modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő komplexummá alakul át.

A korábbi pályaudvar Komlóval együtt épült még a 60-as években. Ahogy a város fejlődött egyre nagyobb szerepet kaptak a helyi, majd a helyközi járatok, ám a pályaudvar nem követte az igényeket, elavulttá vált.

A most zajló átalakításnak köszönhetően a létesítmény több helyközi járat fogadására lesz alkalmas, a zöldfelületek is bővülnek akadálymentes gyalogutakkal, padokkal, gyeppel, fákkal, virágokkal. A pályaudvar átalakításával kevesebb lesz a buszok várakozási ideje, amitől a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése várható.

Az építkezés miatt a teljes komlói belváros forgalmi rendje átalakult – a kezdetekben a rutinból közlekedők számára ez okozott nehézségeket, mára azonban a tapasztalat szerint mindenki számára megszokottá váltak a szükségszerű módosítások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!