Sellye

2021.01.19. 19:01

Zöldebb belvárosnak örülhetnek

Az ütemezésnek megfelelően haladnak a munkálatok Sellyén, amelyek célja egy élhetőbb, szebb, zöldebb város megteremtése az Ormánság szívében.

M. R.

A beruházást az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Program keretében elnyert, 300 millió forintos támogatásból valósítja meg, a munkálatokat tavaly októberben kezdték meg. Ahogy Patkó Lászlótól, a Sellye Kommunális Beruházó és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a teljes beruházást három ütemre osztották fel, az elsővel – amely a Bodonyi utca Kiss Géza utcai kereszteződéséig tartó szakaszt érinti – már el is készültek. Ennek során kiépítettek egy térköves sétányt, amelyet már az új lámpatestek világítanak meg, továbbá utcabútorokat is kihelyeztek a területre.

A kivitelezés jelenleg a második ütemnél tart, amely a már említett Bodonyi utca Fürdő utcai kereszteződéséig tart. Ezen a szakaszon is folytatódik a sétányépítés, ami majd a harmadik ütemben, az Árpád utcai szakasszal zárul. Ha minden a tervek szerint halad, a tavaszi hónapokban el is készülnek ezekkel a munkálatokkal.

Patkó László hozzátette, hogy mindezek mellett halad a Korongi tér megújítása is, de ezt várhatóan csak a nyáron fejezik be. A téren a tervek szerint korszerű eszközökkel felszerelt gyermek játszótér és felnőtt fitneszpark is helyet kap majd, kialakítanak egy piknikezésre alkalmas részt is, ahol a családok tudnak megpihenni, valamint a projekt részeként térfigyelő kamerarendszert is telepítenek a területre. Az elöregedett és beteg fákat kivágják, de a helyükre tavasszal természetesen újakat ültetnek.

Tájékoztatnak

Mindeközben a napokban aláírták Sellyén a vállalkozói szerződést a Fürdő utcai beruházással kapcsolatban. A kivitelezés várhatóan tavasszal kezdődik meg, de előtte az önkormányzat írásban tájékoztatni fogja az utcában élőket a beruházás menetéről. A munkálatok ideje alatt ugyanis a közlekedést korlátozzák, de az ott lakóknak természetesen biztosítják a behajtást. A projekt során egyébként szélesítik az úttestet, és kerékpársávot is kialakítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!