nem kiránduló idő

2021.02.11. 10:54

Hatalmas széllökések, kidőlt fák – narancssárga riasztás van érvényben Baranyában is – KÉPEK

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél és hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

BZS

Fotó: Zs. J.

Mint azt Sárkány Sándortól, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, a legtöbb riasztás eddig Pécsről érkezett az erős szél okozta károkról.

A széllökések átlagban elérik a 80 km / órás sebességet, a legerősebbet a pogányi meteorológiai állomáson reggel kilenc órakor mérték, ez 95 km / órás volt.

Az utcán kevesen sétálgatnak ebben a cudar időben, akiket mégis szólít a kötelesség gyakran meg – meg állnak, hogy le ne billenjenek lábukról. Az autóban ülve is érezhetjük, hogy menet közben, és álló helyzetben is megmozgatja kicsit a szél a kocsit. Közlekedés közben figyelni kell az oldalról érkező széllökésekre, főként ha busz, vagy teherautó mellett haladunk el.

Munkatársaink a város számos pontjáról számolnak be kidőlt fákról, feldőlt padokról. A rozoga épületekről vakolatokat fújhat le az erős szél.

Fotó: Löffler Péter

 

Fotó: Zs. J.

 

A Király utcát lezárták, a helyszínen a közterület-felügyelők térítik el a csekély gyalogos forgalmat.

Az egyik ottani szórakozóhely napernyőjét megbontotta a szélvihar, egy másik épületben az üveget törte be, ennek törmelékei hullottak a sétálóutcára. Úgy tudjuk, szerencsére senki sem tartózkodott ott, így nincs sérült.

Egy közeli építkezésen a védőhálót kénytelenek voltak leszedni, mert a szél abba is belekapott.

Fotó: Zs. J.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!