terelőutak

2021.02.28. 13:32

Hétfőtől lezárások lesznek Pécsen, érdemes figyelni

Hétfőn egyszerre kezdődik két beruházás a Szigeti úton: a Pécsi Városfejlesztési Zrt. a nyugati kerékpárút kialakítását, a Tettye Forrásház Zrt. pedig vízvezeték-rekonstrukciót hajt végre. A nyár végéig tartó építkezések miatt szakaszosan zárják le a Szigeti út Tüzér utca és Faludi Ferenc utca közötti szakaszát.

bama.hu (forrás: Pécsi MJV Önkormányzat)

A Nyugati városrészi kerékpárút építésével párhuzamosan cserélik ki a régi, 90 éves vízvezetéket a Szigeti úton, a két beruházás miatt március 1-jétől, hétfőtől útlezárásokra kell számítani a nyugati városrészből a belvárosba vezető gerincúton. A pécsieknek az alábbi időpontokban az alábbi szakaszokon kell számítaniuk arra, hogy terelőútra kényszerülnek:

 • 2021. március-április: Faludi Ferenc utca – Gyümölcs utca közötti szakasz
 • 2021. április-június: Gyümölcs utca – Lugos utca közötti szakasz
 • 2021. június-augusztus: Lugos utca – Tüzér utca közötti szakasz
 • A hétfőtől életbe lépő, várhatóan április végéig érvényben lévő ideiglenes forgalmi rendet az alábbi ábra mutatja.

  A Szigeti utat rendszeresen használó pécsiek a városközpont irányába legkésőbb a Szántó Kovács János utcánál hajthatnak le a terelőútvonalként kijelölt 6-os főútra, míg a nyugati városrész felé autózok a Tüzér utcánál kanyarodhatnak a főút irányába. Közlekedésüket tájékoztató táblákkal segítik.

  Keleti irányból a Tüzér utcai csomóponttól a 3,5 t-nál nagyobb összsúlyú járműveket elterelik az átmenő forgalomból. Ezt sárga hátterű térképes táblán és a besorolás rendjét jelző táblán jelzik, valamint a Szigeti úton a csatlakozó utcák csomópontjaiban a tiltó táblákat elhelyezik.

  A Faludi utcai csomópontba mindkét irányból tilos lesz a behajtás. A lezárt területre az érintett lakóingatlanok tulajdonosai a Faludi utca felől hajthatnak be. A Gyümölcs utca a munkálatok idejére dél felől észak felé egyirányúvá válik. A forgalmi rend változását a Tiborc utcában közlekedési táblák kihelyezésével jelzik.

  A Páfrány utcai csomópontban a járdaszegélyek és járdaburkolatok jelenlegi helyén azok süllyesztése történik, itt sebességkorlátozásra kell számítani. A Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont előtt, a gyalogos-átkelőhelynél megszűnik az úttest-szűkítés, itt a munkálatok idején szintén sebességkorlátozás lép életbe.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában