Jó úton járnak

2021.02.11. 18:00

Segítik a tájékozódást a zarándokút mérföldkövei

Elkezdték a Máriagyűdi kegyhelyig tartó zarándok­út mentén elhelyezni azokat a mérföldköveket, melyeket a siklósi önkormányzat még tavaly év végén szerzett be.

Zs. K.

Fotó: Mojzes T.

A Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás tagjaként 20 ilyen betonelemet vásároltak, és az egységes jelrendszer alapján elkészített mérföldköveket a nehezen felmérhető elágazásokhoz helyezik ki, azok segítséget jelentenek majd a Máriagyűd felé tartó zarándokoknak. A 31 önkormányzatot számláló társulás fő célja az Esztergomtól Máriagyűdig tartó, 431 km hosszú Magyar Zarándokút fejlesztése, népszerűsítése. Az 1,2 méteres oszlopok harmadát a városgondnokság az elmúlt héten kihelyezte, és amint az időjárás engedi, folytatják a munkát.

A Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás 10 éve azzal a fő céllal alakult, hogy a spanyolországi El Caminóhoz hasonló Magyar Zarándokutat hozzon létre. Rohanó világunkban egyre többen érzik a kiábrándultságot, egyre nagyobb a stresszben és letargiában élők száma, akik fontosnak tartják a lelki, szellemi megújulást. Az út bejárása lehetőséget ad arra, hogy szakítsunk mindennapjaink nehézségeivel, feledjük el a hétköznapok problémáit, kicsit távolabbról szemléljük saját életünket, és kerüljünk közelebb ahhoz, amit keresünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!